Eigenrisicodrager voor de Ziektewet

1 september 2016 - Volgend jaar zullen ondernemers een keuze moeten maken of zij eigenrisicodrager willen worden (of blijven) voor de Ziektewet en WGA-totaal. Als eigenrisicodrager voert u zelf de Ziektewet uit. Zo heeft u controle over het hele proces.

Voor ondernemingen in de uitzendbranche kan het interessant zijn om op werkgeversniveau eigenrisicodrager te worden vanwege een hoge sectorale of gedifferentieerde premie. Als eigenrisicodrager betaalt u namelijk geen premie voor het Ziektewetdeel waar u eigenrisicodrager voor bent.

Regie in eigen hand

Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet betaalt u niet alleen een lagere Whk-premie, maar heeft u ook invloed op het proces rondom de begeleiding van zieke (ex-)werknemers. Uit onderzoek blijkt dat een actieve begeleiding leidt tot sneller herstel en daarmee vermindering van de kosten. Daarnaast vermindert ook de instroom in de WGA. Het is dus interessant om de begeleiding van zieke (ex-)werknemers in eigen hand te nemen. Omdat dit proces arbeidsintensief is en veel kennis vergt kiezen de meeste werkgevers ervoor om deze taken onder te brengen bij een private uitvoerder zoals Mazars.

De Mazars aanpak

Mazars ondersteunt ondernemers binnen de flexbranche bij de uitvoering van de Ziektewet. Wij nemen het werk uit handen met betrekking tot de verzuimbegeleiding, verzuimadministratie en de uitkeringsadministratie. Als ondernemer blijft u zelf verantwoordelijk voor de feitelijke uitbetaling van de Ziektewet-uitkering. Met deze insteek houdt u zelf de regie en kunt u zich blijven focussen op het ondernemen.

Daarnaast betaalt u bij ons geen fee op basis van een inschatting, maar krijgt u alleen een factuur voor de daadwerkelijk gemaakte kosten.

Meer weten?

Wilt u een keer vrijblijvend sparren over het eigenrisicodragerschap en de mogelijkheden? Neem dan contact op met Antonet Lajqi, Consultant HR Services, per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 13 90. Zij helpt u graag verder.

Share