Column | Constant in beweging met u

25 september 2018 - Volgens de Van Dale kan trots naast een negatieve, ook zeker een positieve lading hebben. Op dit moment associeer ik mijn gevoel met dit laatste, namelijk een positieve lading. Ik ben trots op de nieuwsbrief die we ook deze keer weer hebben neergezet en op de vraagstukken die we voor onze klanten mogen beantwoorden.

Ik voel me absoluut vereerd dat ik onderdeel mag uitmaken van de sectorgroep Transport & Logistiek van Mazars. Zoals u weet opereert deze groep in een sector die constant in beweging is, getuige de vele vraagstukken op financieel, juridisch en fiscaal terrein die we krijgen van diverse ondernemers. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van dergelijke vraagstukken.

 • Een klant verzorgt de logistieke processen rondom de import van luxe goederen vanuit Indonesië. Hoe moet hij omgaan met de complexe douane wetgeving? 
  Door het inschakelen van een gespecialiseerde collega wordt alles naar tevredenheid verzorgd.
 • Een klant heeft vragen omtrent de fiscale gevolgen van zijn nieuwe vestiging in Polen. Hij vraagt zich af of wij hem als Mazars Nederland kunnen helpen. 
  Doordat we beschikken over een internationaal netwerk, kunnen we deze klant optimaal bedienen. De samenwerking met onze Mazars collega’s in Polen en onze wederzijdse ervaringen in de sector leiden tot een efficiënte en effectieve manier om antwoorden te geven op zijn vraagstukken.
 • Een klant wil op een efficiënte manier zijn KPI’s in een eenvoudig overzicht genereren. Er is veel data aanwezig bij deze organisatie maar hoe koppel je ze en hoe kunnen ze bijdragen aan een efficiënte wijze om inzicht te verkrijgen in de onderneming. 
  Onze sectorspecialisten kunnen inzichten geven en de klant op weg helpen bij het invullen van zijn wensen.
 • De Belastingdienst gebruikt data van ondernemingen en gaat tijdrovende controles vervangen door steekproeven. Hoe ga ik te werk als er een steekproef in mijn onderneming wordt uitgevoerd?
  Door een nauwe samenwerking tussen onze belastingadviseurs en IT-specialisten kunnen wij de klant optimaal begeleiden bij deze issues.

Wat opvalt in voorgaande vraagstukken? Specialisten die samenwerken met generalisten. Kennis van de sector. Mensen die oplossingsgericht bezig zijn en u met uw vraagstukken kunnen helpen. Ik ben trots op deze samenwerking! 

Meer weten?

Heeft u vragen over deze column? Neem dan contact op met Pieter Tra (per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 18 85). Hij helpt u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op

Word lid van onze nieuwsbrief