Is uw WBSO-administratie controle-proof?

12 april 2018 - De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is een regeling om technische innovatie te stimuleren en wordt met name benut door technologie-gedreven organisaties in de maakindustrie en de ICT. Door gebruik van de WBSO-regeling worden de kosten van R&D-projecten verlaagd door een korting op de loonheffingen en premies volksverzekeringen. Ter illustratie: bij 1 fte (1.800 ontwikkeluren per jaar) kan de WBSO een netto fiscale korting opleveren van circa € 22.500,-.

Administratie van innovatieprojecten

Een S&O-verklaring ontvangen is uiteraard een prachtig resultaat, maar hoe voorkom je vervelende controles en terugbetaling achteraf, ofwel hoe zorg je voor een waterdichte projectadministratie? De WBSO kent een inspanningsverplichting en geen resultaatverplichting. Dit betekent dat de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) bij een bedrijfsbezoek graag de aard, inhoud en voortgang van het innovatieproject wil zien. Het gaat dan voornamelijk over technische problemen waar tegenaan is gelopen en hoe deze zijn opgelost om tot het gewenste eindresultaat te komen. Om terugbetaling achteraf te voorkomen is het digitaal of hardcopy bewaren van de projectstukken, zoals overlegverslagen, schetsen en foto’s van prototypen en testrapporten, essentieel.

Expertise Leap

Wanneer heeft u voldoende projectadministratie? En hoe houdt u als ICT-bedrijf een goede administratie bij? Dit zijn vragen waar onze samenwerkingspartner Leap, antwoord op heeft. Met behulp van hun advies zorgt u ervoor dat de administratie correct en efficiënt plaatsvindt. Leap heeft hiervoor onder andere een unieke WBSO-portal ontwikkeld waarin zowel de uren als de projectadministratie per medewerker en per innovatieproject kunnen worden bijgehouden.

Meer weten?

Wilt u weten of uw WBSO-administratie voldoet? Uw contactpersoon bij Mazars helpt u graag verder. Of neem direct contact op met Huub Hendriks (Leap) via h.hendriks@leap.nl.

Neem vrijblijvend contact op

Word lid van onze nieuwsbrief