Subsidieregeling praktijkleren: start aanvraag per 2 juni 2019

15 mei 2019 - Begeleidt u een leerling of student binnen uw organisatie? Dan kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Met de subsidieregeling praktijkleren stimuleert de overheid werkgevers om praktijk- en werkleerplaatsen aan te bieden. Het maximum subsidiebedrag is € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. Ook als een leerling is gestopt, kunt u naar verhouding een tegemoetkoming in de begeleidingskosten aanvragen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling praktijkleren moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden verschillen per onderwijscategorie: vmbo, mbo-bbl, hbo, promovendi en toio’s. Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van de subsidieregeling vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Wacht niet te lang met aanvragen

Vanaf 2 juni 2019 (09.00 uur) tot uiterlijk 16 september 2019 (17.00 uur) kunt u subsidie aanvragen voor het school- en studiejaar 2018 / 2019 bij het RVO.

Wacht niet tot het laatste moment met de aanvraag, maar doe dit zo snel mogelijk na de afronding van de begeleiding. De salarisadviseurs van Mazars helpen u graag bij de aanvraagprocedure en kunnen dit zelfs geheel voor u verzorgen.

MEER WETEN?

Heeft u dit jaar nog geen praktijk- of werkleerplaats binnen uw organisatie, maar bent u wel geïnteresseerd en overweegt u deze mogelijkheid? Neem dan contact op met uw salarisadviseur van Mazars. Zij helpen u graag verder.