Filantropie

Organisaties in de filantropische sector leveren een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. U wilt de maatschappij blijven helpen, maar met de teruglopende (financiële) bijdragen van donateurs en de overheid wordt dat steeds lastiger. Wat kunt u doen om uw bestaansrecht te waarborgen? En op welke punten kunt u uw organisatie optimaliseren, zodat u effectiever en efficiënter kunt opereren? De specialisten van Mazars adviseren en ondersteunen u op alle fronten. Zo kunt u uw bijdrage aan de maatschappij blijven waarborgen.

Mazars kan u helpen bij:

 • ANBI-regelgeving
  Als ANBI instelling heeft u met specifieke wet- en regelgeving te maken. Zo moet uw jaarrekening aan bepaalde regels voldoen. Maar weet u ook welke informatie u openbaar moet maken? Door de juiste richtlijnen te hanteren, komt u niet voor onnodige verrassingen te staan.
 • Fiscale vraagstukken
  Instellingen in de filantropische sector krijgen met uiteenlopende fiscale vraagstukken te maken op het gebied van btw, loon- en vennootschapsbelasting. Zijn uw inkomsten bijvoorbeeld belast met btw en tegen welke tarieven? Onze fiscale specialisten helpen u niet alleen uw risico’s te beperken maar ook uw fiscale kansen optimaal te benutten.
 • Subsidies
  Als u subsidies ontvangt, moet uw organisatie aan diverse subsidievoorwaarden voldoen. De wet- en regelgeving wordt steeds complexer. Hoe kunt u uw organisatie zodanig inrichten zodat u aan deze voorwaarden voldoet? Ook na afloop van de subsidie moet u verantwoording afleggen over het gebruik van de subsidie en de bereikte prestaties. Mazars helpt u bij het vooraf goed inrichten van uw organisatie of achteraf met een efficiënte controle van de verantwoording.
 • Vermogen
  Vermogende particulieren die actief zijn op het gebied van filantropie moeten goed nadenken over hun fiscale positie. Is de fiscale positie optimaal en wat kunt u met uw vermogen doen om de meest optimale positie te creëren? Met een gedegen beleid over uw vermogen heeft u niet alleen overzicht, maar kunt u uw kansen ook goed benutten.
 • Vrijwilligers
  In de filantropische sector zijn vaak vrijwilligers actief. Hoewel dit vele voordelen voor uw organisatie oplevert, brengt dit ook risico’s met zich mee. Welke vergoeding kunt u vrijwilligers bijvoorbeeld geven? En hoe kunt u de inzet van uw vrijwilligers het beste inregelen? Kom meer te weten over werken met vrijwilligers »
 • Interne beheersing
  Door uw administratieve organisatie en de interne beheersing te optimaliseren, kunt u een hoop tijd en kosten besparen. Maar op welke punten kunt u uw administratie efficiënter inregelen?
 • Verslaggeving
  Ieder jaar moet u een jaarrekening opstellen en verslag doen van uw activiteiten en prestaties. Aan welke aspecten moet uw jaarrekening voldoen? U wilt zich aan de regels houden én op de juiste en doeltreffende wijze verantwoording afleggen aan uw stakeholders.

Vrijwilligers

ANBI Desk

ANBI Desk

ANBI-Desk

Mazars ANBI-Desk: Advies op maat voor Algemeen Nut Beogende Instellingen. Organisaties met een...

Nieuws

Share