Tips Duurzaamheid, Herfinanciering en Bestuursmodel

De thema’s Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn ook in de Transport en Logistiek sector steeds meer zichtbaar. Nu de rendementen geleidelijk toenemen zijn ondernemers meer bereid hierin te investeren. Bent u hier al actief mee bezig? Verder valt ons op dat steeds meer ondernemers in de sector herfinanciering van hun assets overwegen. Dit kan echt lonen voor u als Transport en Logistiek ondernemer. En heeft u altijd grip op uw bestuursmodel?

4 tips voor het overzicht op duurzaamheid, herfinanciering en uw bestuursmodel:

  1. Registreert u, als transport en logistiek ondernemer, het rijgedrag van uw chauffeurs? Door te registreren en controleren hoe u chauffeurs rijden, heeft u beter zicht op het rijgedrag. Op basis van kleine aanpassingen, zoals het gebruik van cruise control en het stationair laten draaien van de motor kunt u tot wel 5% brandstofbesparingen behalen.
     
  2. Bent u actief bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)? Door uw activiteiten kenbaar te maken, via bijvoorbeeld uw website of een duurzaamheidsverslag, trekt u wellicht de aandacht van een grotere groep potentiële klanten. MVO wordt gezien als een pré om te kiezen voor uw organisatie.
     
  3. Overweeg herfinanciering door middel van het financieren van assets, zoals lease voor vaste activa en factoring voor werkkapitaal. Het voordeel hiervan is dat een hogere financiering vaak sneller beschikbaar is met veelal beperkte of geen meerkosten. Met name van factoring bestaat een verkeerd (historisch) beeld, maar tegenwoordig zijn de voordelen van factoring, zoals bijvoorbeeld het sneller kunnen betalen van uw leveranciers, in de meeste gevallen groter dan de nadelen.
     
  4. Heeft u grip op uw bestuursmodel en is deze nog wel up to date? Het instellen van een RvC (Raad van Commissarissen) of RvA (Raad van Advies) zorgt voor continuïteit van uw onderneming. Bovendien lijken ondernemingen met een toezichts- of adviesorgaan succesvoller te zijn dan ondernemingen zonder.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe Mazars u, als transport en logistiek ondernemer, kan helpen op het gebied van duurzaamheid, herfinanciering of uw bestuursmodel? Neem dan contact op met Remco Schoonderwoerd per mail of telefoon:+31 (0)88 277 16 45 of Pieter Tra, per e-mail  of per telefoon: +31 (0)88 277 19 00. Zij helpen u graag verder.

Transport & Logistiek Actueel

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen de sector Transport & Logistiek? Meld u dan nu aan voor de nieuwsbrief Transport & Logistiek Actueel.

Aanmelden Transport & Logistiek Actueel »

Bekijk meer tips

Onze Expertise

Btw-Advisering

Tax

You want to fulfil your tax obligations without spending any more time than necessary. In...

Want to know more?

Onze Sector:

Transport en Logistiek - Mazars _ Page.jpg

Transport & Logistics

The transport and logistics sector has a place in a broad range of businesses including transporters, shippers, intermediaries and service providers. However, in spite of this diversity, there are clearly common developments and challenges. Mazars helps companies to tackle these challenges by combining specific experience, expertise, and (International) contacts within our Transport & Logistics sector group.