Foutherstel en controleverklaring

In de Editie 2015 van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving zijn de bepalingen met betrekking tot foutherstel geactualiseerd. Die nieuwe bepalingen roepen vragen op over de betrokkenheid van de accountant en de controleverklaring die in dergelijke situaties is afgegeven. In deze bijdrage wordt een toelichting gegeven op de wijzigingen en wordt er ingegaan op de consequenties voor de controleverklaring en de verantwoordelijkheid van de accountant daarbij.

Download het PDF-bestand

Het artikel 'Foutherstel en controleverklaring?' van Anton Dieleman is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Accountancy - Vaktechniek en Tuchtrecht. Download het PDF-bestand voor meer informatie:

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met Anton Dieleman per e-mail (anton.dieleman@mazars.nl) of per telefoon: +31 (0)88 277 15 82. Hij helpt u graag verder. 
 
Bron: AVTR Vaktechniek

Want to know more?

Onze Expertise

Accountancy

Your company must be and remain in top form, both legally and financially. But how do you achieve that? By opting for an objective business and risk analysis by an accountant that is fully familiar with your sector, you create a solid basis for your plans. You will pass any audit with flying colours, allowing you to fully focus on your business.