Whitepaper: De AVG en de gevolgen voor organisaties

6 februari 2018 - Onze samenleving en economie zijn de afgelopen decennia sterk gedigitaliseerd. Deze ontwikkeling zet zich nog steeds exponentieel voort. De digitalisering geeft ongekende mogelijkheden voor mens, maatschappij en bedrijven en overheden. De digitalisering kent naast positieve kanten ook keerzijden.

De AVG is door het Europees Parlement aangenomen op 6 april 2016 en heeft directe werking in de lidstaten van de Europese Unie. De lidstaten moeten uiterlijk 25 mei 2018 de verordening hebben ingevoerd. Onderwerpen uit de AVG zijn in dit paper geordend op basis van de privacy principes zoals gedefinieerd door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

[PDF] De AVG en de gevolgen voor organisaties

De Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Gevolgen voor Organisaties_Mazars (.pdf - 317.54 kB)

De Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Gevolgen voor Organisaties

Dit whitepaper geeft een overzicht van de belangrijkste gevolgen van de invoering van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor organisaties en de maatregelen die zoal getroffen moeten of kunnen worden om aan de AVG te voldoen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? Neem dan contact op met Jan Matto per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 13 99. Hij helpt u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op »

Word lid van onze nieuwsbrief »

GDPR Checker

Privacybescherming

Downloads

Share