Valkuilen bij toepassing tussenhoudsterregime

01 december 2016 - Anton Dieleman, Directeur Vaktechniek Accountancy bij Mazars, gaat in dit artikel in op het feit dat Nederlandse tussenhoudsters veelvuldig gebruik maken van het zogenaamde tussenhoudsterregime. Op grond daarvan zijn dergelijke rechtspersonen vrijgesteld van het opmaken van een geconsolideerde jaarrekening.

Het toepassen van deze vrijstelling leidt in de praktijk regelmatig tot vragen en discussie, mede veroorzaakt door een deels onduidelijke wettekst. Een vraagstuk dat relevant is voor bestuurders die verantwoordelijk zijn voor het opmaken van de jaarrekening van de tussenhoudster (met vrijstellingen), maar ook voor de accountant die betrokken is bij de controle, het beoordelen of samenstellen van die jaarrekening.

Download het PDF-bestand

Het artikel 'Valkuilen bij toepassing tussenhoudsterregime' van Anton Dieleman is gepubliceerd in het blad AccountancyVanmorgen. Download het PDF-bestand voor meer informatie:

 
 

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met Anton Dieleman per e-mail (anton.dieleman@mazars.nl ) of per telefoon: +31 (0)88 277 15 82. Hij helpt u graag verder. 
 
Bron: AccountancyVanmorgen, 2016/4

Want to know more?

Onze expertise

Accountancy

Your company must be and remain in top form, both legally and financially. But how do you achieve that? By opting for an objective business and risk analysis by an accountant that is fully familiar with your sector, you create a solid basis for your plans. You will pass any audit with flying colours, allowing you to fully focus on your business.