Mazars University

Modern-day society expects you to be highly versatile. You ought to be an all-rounder and as a result your focus is not always where it needs to be. This can make it difficult to keep yourself informed of current developments and new insights into your field of expertise. Mazars University is the training and knowledge institute for your development. Through our events, we aim at professionals in different professions from a variety of sectors. By responding to the current themes within your field of expertise, we keep you informed as well as serve as a source for new ideas. Be inspired:

Controllersbijeenkomst Prinsjesdag

SEPTEMBER 2018 - Prinsjesdag staat alweer voor de deur. Traditiegetrouw worden op Prinsjesdag de voorgenomen maatregelen en fiscale wijzigingen gepresenteerd. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de afschaffing van de dividendbelasting? En gaan de tarieven van de vennootschapsbelasting omlaag? In hoeverre krijgt u met ingrijpende wijzigingen te maken?

Workshop Ketenaansprakelijkheid en Schijnconstructies

27 SEPTEMBER 2018 - Maakt u gebruik van diensten of arbeidskrachten van derden, zoals uitzendbureaus of onderaannemers? En bent u zich bewust van de risico’s die u hiermee loopt? Wanneer u werk laat uitvoeren door derden, dan kunt u op grond van de Wet Ketenaansprakelijkheid (WKa) aansprakelijk zijn voor de loonheffingen en omzetbelasting van deze derden. Bovendien bent u verplicht volgens de Wet Aansprakelijkheid Schijnconstructies (WAS) om er op toe te zien dat externe arbeidskrachten die voor u werkzaam zijn een fatsoenlijke beloning ontvangen. Bij onderbetaling van arbeidskrachten van derden loopt u immers ook risico om aansprakelijk te worden gesteld. Wilt u weten hoe u de risico’s van de WKa kunt ondervangen en hoe u uw bedrijfsprocessen moet inrichten voor de WAS? Meld u aan voor deze praktische workshop!

Workshop: HR basiskennis en -kunde

2 OKTOBER 2018 - Zou u graag meer kennis willen hebben over de diverse HR componenten in een jaarcyclus? Wilt u meer handvatten om de personeelsadministratie en het contractbeheer conform wet- en regelgeving in te richten? In onze workshop HR basiskennis en –kunde brengen wij u op de hoogte van de basiskennis en –kunde van het HR-vak om dit goed te kunnen uitoefenen in een professionele organisatie.

Mazars International Tax Conference 2018

4 OCTOBER 2018 - Mazars, in collaboration with King’s College London, is pleased to be hosting the Mazars Annual International Tax Conference, providing an insight into The Future of Tax: What is next? The event will explore how the business landscape internationally has been shaped by the tax changes resulting from BEPS, the OECD and EU work on the taxation of digital economy and more.

Seminar Wet DBA: inhuren van ZZP’ers

OKTOBER & NOVEMBER 2018 - Hoe gaat u om met de fiscale en juridische risico’s bij het inhuren van ZZP’ers? En hoe wordt de Wet DBA gehandhaafd? Meld u aan voor ons seminar en ontdek de ervaringen in de praktijk en de risico’s bij het inhuren van ZZP’ers.

Workshop: Internationale Payroll

11 OKTOBER 2018 - Internationale payroll kan zeer complex zijn, maar vooral ook uitdagend. De payroll-systemen en payroll-wetgeving zijn in elk land weer anders. Hierdoor is het lastig om een goed overzicht te krijgen van de gevolgen bij grensoverschrijdend werken. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw loonadministratie klopt wanneer u rekening moet houden met de verschillende payroll-systemen en wetgevingen in diverse landen? Wij helpen u, aan de hand van praktische voorbeelden, bij de vraagstukken en uitdagingen van internationale payroll om de impact van de (internationale) belastingdruk zo veel mogelijk te beperken.

Share