Workshop: Ketenaansprakelijkheid en Schijnconstructies

Maakt u gebruik van diensten of arbeidskrachten van derden? Bent u zich bewust van de risico’s die u hiermee loopt? Wanneer u werk laat uitvoeren door derden die hun loonheffingen of btw niet betalen, kunt u op grond van de Wet Ketenaansprakelijkheid (WKa) aansprakelijk zijn voor de betaling hiervan. Ook bent u verplicht volgens de Wet Aansprakelijkheid Schijnconstructies (WAS) een fatsoenlijke beloning te geven aan uw arbeidskrachten. Het meest belangrijke onderdeel van de WAS is de introductie van een ketenaansprakelijkheid voor loon. Wilt u weten hoe u de risico’s van de WKa kunt ondervangen en hoe u uw bedrijfsprocessen moet inrichten voor de WAS?

Dit evenement heeft inmiddels plaatsgevonden. Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Doel van de workshop

Krijg inzicht in het inhuren van personeel, onderaanneming en werken met zzp’ers. Breng uw risico’s (voor onder andere onderbetaling van arbeidskrachten en illegale arbeid) in kaart. Weet wat u kunt doen tegen WKa-claims en weet bestaande risico’s beheersbaar te maken. In samenwerking met Pellicaan advocaten brengen wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en alle ins en outs op het gebied van de WKa en WAS. Meld u aan en word WAS en Wka-proof! 

Programma

08.45 uur | Ontvangst
09.00 uur | Inleiding WAS/WKa
09.45 uur | Aansprakelijkheidsrisico’s en risicobeperking
10.30 uur | Pauze
10.45 uur | Praktische gevolgen van de WAS/WKa
11.45 uur | Vragen    
12.15 uur | Einde
Indien u wenst aansluitend een lunch

Kosten en Permanente Educatie

De kosten voor deze praktische workshop zijn € 495,- ex. btw per persoon. Inclusief 3 PE-uren certificaat (NBA), cursusmaterialen en (eventuele) lunch.

 

WKA

Wet Ketenaansprakelijkheid

Chain Liability

Does your company use the services of subcontractors or hire labour from recruitment companies?...

WAS

Share