Workshop: Ketenaansprakelijkheid en Schijnconstructies

5 JUNI - Maakt u gebruik van diensten of arbeidskrachten van derden? Bent u zich bewust van de risico’s die u hiermee loopt? Wanneer u werk laat uitvoeren door derden die hun loonheffingen of btw niet betalen, kunt u op grond van de Wet Ketenaansprakelijkheid (WKa) aansprakelijk zijn voor de betaling hiervan. Ook bent u verplicht volgens de Wet Aansprakelijkheid Schijnconstructies (WAS) een fatsoenlijke beloning te geven aan uw arbeidskrachten. Het meest belangrijke onderdeel van de WAS is de introductie van een ketenaansprakelijkheid voor loon. Wilt u weten hoe u de risico’s van de WKa kunt ondervangen en hoe u uw bedrijfsprocessen moet inrichten voor de WAS?

Klik hier om u aan te melden

Doel van de workshop

Krijg inzicht in het inhuren van personeel, onderaanneming en werken met zzp’ers. Breng uw risico’s (voor onder andere onderbetaling van arbeidskrachten en illegale arbeid) in kaart. Weet wat u kunt doen tegen WKa-claims en weet bestaande risico’s beheersbaar te maken. In samenwerking met Pellicaan advocaten brengen wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en alle ins en outs op het gebied van de WKa en WAS. Meld u aan en word WAS en Wka-proof! 

Datum en locatie

Dinsdag 5 juni 2018 | Amsterdam

Programma

08.45 uur | Ontvangst
09.00 uur | Inleiding WAS/WKa
09.45 uur | Aansprakelijkheidsrisico’s en risicobeperking
10.30 uur | Pauze
10.45 uur | Praktische gevolgen van de WAS/WKa
11.45 uur | Vragen    
12.15 uur | Einde
Indien u wenst aansluitend een lunch

Kosten en Permanente Educatie

De kosten voor deze praktische workshop zijn € 495,- ex. btw per persoon. Inclusief 3 PE-uren certificaat (NBA), cursusmaterialen en (eventuele) lunch.

Voorwaarden

Alle prijzen zijn exclusief btw. Prijs- en productwijzigingen voorbehouden. Bij onvoldoende deelname behoudt Mazars zich het recht voor de workshop te annuleren. Tot twee weken voor de workshop kunt u uw deelname kosteloos annuleren, daarna berekenen wij 50% van de deelnamekosten tot één week voor de workshop datum. Annuleert u uw deelname binnen een week voor de workshop datum dan berekenen wij u het volledige deelnamebedrag. 

WKA

Wet Ketenaansprakelijkheid

Chain Liability

Does your company use the services of subcontractors or hire labour from recruitment companies?...

WAS

Share