News

At Mazars, we inform you about the recent developments and rules and regulations that can have impact on you or your organisation. Would you like to minimise your risks and maximise your opportunities? We have listed several noteworthy news items that can be of use to you.

Column | Constant in beweging met u

25 september 2018 - Volgens de Van Dale kan trots naast een negatieve, ook zeker een positieve lading hebben. Op dit moment associeer ik mijn gevoel met dit laatste, namelijk een positieve lading. Ik ben trots op de nieuwsbrief die we ook deze keer weer hebben neergezet en op de vraagstukken die we voor onze klanten mogen beantwoorden.

Transportwereld (vraag) en vluchtelingen (aanbod) in verbinding

25 september 2018 - Enige tijd geleden had ik het genoegen om kennis te mogen maken met Anas Ragheb. Anas is 43 jaar, afkomstig uit Syrië, sinds 2015 in Nederland en mag als statushouder voorlopig 5 jaar lang in Nederland wonen en werken. Anas spreekt al goed Nederlands, heeft een achtergrond als docent en trainer en heeft voor grote bedrijven binnen en buiten Syrië gewerkt. Anas heeft een plan. Hij heeft dé oplossing voor vier problemen.

Btw-gevolgen in Duitsland van (inter)nationaal goederenvervoer (Deel 1 van 3)

25 september 2018 - Als ondernemer in de transport- en logistieksector heeft u vaak te maken met complexe btw-regelingen in het buitenland. In een serie van drie artikelen beschrijven wij wat de btw-gevolgen zijn in Duitsland voor expediteurs die in Duitsland gevestigd zijn. In het eerste deel van deze driedelige serie komen de algemene aspecten aan bod van de Duitse omzetbelasting voor expediteurs of bemiddelaars in Duitsland.

Het effect van de ingekorte 30%-regeling op uitzendkrachten

20 september 2018 – In het Belastingplan 2019 dat op Prinsjesdag is gepubliceerd, wordt voorgesteld om de maximale looptijd van de 30%-regeling te verkorten tot vijf jaar. In de toelichting wordt ook gezegd dat na verloop van die vijf jaar het ook niet mogelijk is om de werkelijke extraterritoriale kosten te vergoeden. Het is nog onduidelijk of dit voorstel ook effect heeft op de ET-regeling die uitzendondernemingen kunnen toepassen bij arbeidsmigranten.

Budget day 2018: What changes for you?

Wednesday 19 September 2018 - Tuesday September 18 it was Budget day. Like last year, de glass coach instead of the golden coach, all the women wearing hats, the balcony scene and last but not least the tax measures for 2019. Except for the notorious proposal to abolish the dividend tax, the tax plan 2019 contains six bills. What does the tax plan 2019 mean for you? Read all the measures and find out what the impact is of these measures for you.

Hof Amsterdam: cadeaubonnencentrale kan btw op kosten in aftrek brengen

18 september 2018 - Een ondernemer die zich bezighoudt met de uitgifte, distributie en afwikkeling van cadeaubonnen kan de btw op zijn uitgaven in aftrek brengen. Dit heeft Gerechtshof Amsterdam beslist tijdens een door Mazars gevoerde procedure. Hij moet dan btw voldoen over zijn provisie-inkomsten. Dit oordeel kan het einde betekenen van een jarenlang gevoerd beleid van de Belastingdienst.

Invoering Wet beveiliging netwerken en informatiesystemen (Wbni)

17 september 2018 – De invoering van de Wet beveiliging netwerken en informatiesystemen (Wbni) op 9 november 2018 is de Nederlandse vertaling van de Europese Richtlijn op het gebied van cybersecurity (EU Network and Information Security Directive 2016/1148, ook wel aangeduid als NIS directive). Het is de eerste stap van de Europese Unie waarbij wettelijke maatregelen worden ingevoerd om de cybersecurity binnen de gehele Unie te bevorderen en de regelgeving op dit gebied te harmoniseren.

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar en leveren (fiscaal) veel op

5 september 2018 - Vandaag is het de Dag van de Liefdadigheid en niet geheel toevallig ook de sterfdag van Moeder Teresa. Met deze dag willen de Verenigde Naties aandacht vragen voor de noodzaak van liefdadigheidswerk zoals vrijwilligerswerk. Zonder deze vrijwilligers hebben veel goede doelen immers geen bestaansrecht. Om vrijwilligerswerk te stimuleren bestaan er enkele bijzondere fiscale regelingen waar organisaties gebruik van kunnen maken. Maar wat houden deze regelingen in en welke trends zijn er in de vrijwilligerswereld?

Mazars Den Haag opent haar deuren voor kunstliefhebbers

29 augustus 2018 - Van 20 tot en met 23 september 2018 kan publiek in Den Haag aan de Lange Vijverberg kennismaken met kunst en cultuur van ongekend hoog niveau. Het cultureel evenement Masterly The Hague vindt dan plaats. Het kantoorpand van Mazars Den Haag is één van de drie monumentale panden waar de kunstobjecten bezichtigd kunnen worden.

Share