Transport & Logistics newsletter

Transport & Logistics never stands still. The sector involves a wide range of activities: from carriers, shippers and intermediaries to service providers. In this variety, clear, common trends and challenges can be distinguished. In this newsletter you will find the latest financial and tax developments that may affect you as a transport or logistics business.

Transport & Logistiek Actueel september 2018

Hoe kunt u zich voorbereiden op de mogelijke gevolgen van de Brexit? Wat zijn de ins en outs van de Wet beveiliging netwerken en informatiesystemen? En wat zijn de btw-gevolgen van Duits (inter)nationaal goederenvervoer? Dit en meer leest u in deze editie van de Mazars Transport & Logistiek Actueel.

Transport & Logistiek Actueel mei 2018

In deze editie vertellen wij waarom export control compliance aandacht verdient in uw bedrijf, wat mogelijke oplossingen zijn voor het personeelstekort en wat de gevaren zijn van de 'onbekende digitale zichtbaarheid'. En heeft u uw buitenlandse btw al teruggevraagd? U leest het in de Transport & Logistiek Actueel.

Transport & Logistiek Actueel februari 2018

Kom alles te weten over de fiscale gevolgen van een vaste inrichting. Ook zoomen we in op de logistieke toepassingen die zich, onder invloed van blockchain technologie, in een razend tempo ontwikkelen. En wat zijn de nieuwe btw-regels voor grensoverschrijdende handel? U leest het allemaal in de Transport & Logistiek Actueel.

Transport & Logistiek Actueel september 2017

Kom meer te weten over de DKTI-Transportsubsidie, de nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer en het keurmerk PayChecked. Ook leggen wij uit hoe u de juiste goederencode bepaalt. En bent u op de hoogte van de gevolgen van een uitgevoerde belastingcontrole? U leest het allemaal in de Transport & Logistiek Actueel!

Transport & Logistiek Actueel Mei 2017

Iedereen kan voor het verrichten van douaneformaliteiten en -handelingen een vertegenwoordiger aanstellen. Welke vormen van douanevertegenwoordiging zijn er en wat zijn de voorwaarden?  Hoe ziet een belastingcontrole er tegenwoordig uit? En bent u op de hoogte van de vaste kostenvergoedingen onder de WKR? U leest het in de T&L Actueel!

Transport & Logistiek Actueel februari 2017

Het Geregistreerd Exporteursysteem is met ingang van 2017 het nieuwe certificeringssysteem om de oorsprong van producten aan te tonen. Welke gevolgen heeft dit voor uw organisatie? En bent u op de hoogte van de Intra Corporate Transfers Richtlijn? Hiermee is het voor werknemers met een niet-EU nationaliteit, die binnen een concern naar Nederland worden uitgezonden, eenvoudiger om een werkvergunning te krijgen. U leest het in de T&L Actueel!

Transport & Logistiek Actueel oktober 2016

Vanaf 1 januari 2017 geldt de Wet Aanpak Schijnconstructies ook voor de transportsector. Wat is de impact hiervan op uw organisatie? En bent u op de hoogte van de nieuwe AEO-criteria? U leest het in de Mazars Transport & Logistiek Actueel.

Transport & Logistiek Actueel juni 2016

23 juni - Per 1 juli geldt de Wet Huis voor klokkenluiders. Wat is de impact hiervan op uw organisatie? Heeft uw onderneming in 2015 buitenlandse btw betaald? Deze kunt u mogelijk terugvragen! En bent u op de hoogte van alternatieve financieringsvormen? U leest het in de T&L Actueel.

Share