Eurovignet

Heeft u als transportondernemer één of meer vrachtauto(combinatie)’s in gebruik voor goederenvervoer over de autosnelweg? Dan moet u naast de MRB meestal ook BZM betalen, beter bekend als het Eurovignet. U doet aangifte vóórdat u gebruik gaat maken van de autosnelweg. Betaalt u niet of niet tijdig, dan kan dit forse naheffingsaanslagen en boetes opleveren. Waar moet u allemaal op letten?

Zware vrachtwagens hebben een relatief grote impact op autowegen en op het milieu. Daarom moet u voor het gebruik van dergelijke voertuigen extra belasting betalen. Deze belasting heet in Nederland Belasting Zware Motorrijtuigen (BZM), beter bekend als het Eurovignet. Het (elektronische) Eurovignet is verplicht in Nederland, Luxemburg, Denemarken en Zweden. Als u de belasting in een van deze landen heeft betaald, mag u met uw vrachtauto(combinatie) in al deze landen de autosnelwegen gebruiken.

Flyer - Eurovignet BZM (.pdf - 229.30 kB)

Flyer - Eurovignet BZM_Mazars

Meer informatie

Wilt u meer weten over de risico’s en kansen van het Eurovignet? Neem dan contact op met Jurriaan Schuurmans, belastingadviseur bij Mazars, per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 16 00. Hij helpt u graag verder. 

Downloads

Share