Cybersecurity

Door het digitaal verbinden van organisaties, individuen en ook apparaten ontstaan onderlinge afhankelijkheden en kwetsbaarheden. Het is noodzakelijk dat uw organisatie goed voorbereid is om zich te verdedigen tegen externe aanvallen van hackers, hacktivists en staat-gesponsorde aanvallen. Maar ook tegen interne aanvallen van bijvoorbeeld werknemers met een loyaliteitsdilemma of menselijke fouten.

Beheersing van cybersecurityrisico’s

Elke dag doen zich cybersecurity-incidenten voor bij zowel grote als kleine organisaties in alle sectoren. Cyberaanvallen kunnen vergaande economische gevolgen hebben voor uw organisatie, zoals financiële, juridische en reputatie gerelateerde consequenties. Naarmate deze aanvallen toenemen wordt de beheersing van cybersecurityrisico’s een van de grootste zorgen van investeerders, bestuurders en controleautoriteiten. Het aantoonbaar beheersen van uw cybersecurityrisico’s wordt meer en meer een randvoorwaarde om mee te doen in de digitale samenleving.

Vandaag de dag zijn bedrijven grotendeels afhankelijk van interne en externe informatiesystemen. Deze systemen worden steeds geavanceerder en maken gebruik van technologieën van verschillende partijen. In deze steeds complexere en onderling verbonden ‘cyber-world’ eisen uw stakeholders meer transparantie over de getroffen securitymaatregelen en het toezicht daarop. Bestuurders moeten verantwoording kunnen afleggen aan investeerders en toezichthouders over het beveiligingsbeleid.

Aanpak gericht op management en techniek

Mazars heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van organisaties bij het verbeteren van hun informatiebeveiliging. Wij voeren penetratietesten uit, onderzoeken incidenten en kunnen ondersteunen met Digital Forensics. Onze aanpak is erop gericht om zowel op management als op technisch niveau u te adviseren. Door onze  persoonlijke aanpak zijn onze bevindingen en adviezen van blijvende waarde. Met de expertise en kennis van Mazars heeft u toegang tot de beste mensen en innovatieve cybersecurity diensten om u te ondersteunen in de succesvolle realisatie van uw business-strategieën. De adviseurs van Mazars bieden maatwerk, toegesneden op de specifieke wensen van de klant.

Discover

Brochure

Cybersecurity

De digitalisering van onze samenleving en economie is een feit. In deze geavanceerde en complexe technologische omgeving is goede beveiliging van waardevolle intellectuele eigendommen, bedrijfsinformatie en persoonsgegevens van essentieel belang.

Download pdf 894.07 kB