Ook compliant worden aan de AVG?

De IT- en privacyspecialisten van Mazars adviseren over alle IT en privacy gerelateerde vraagstukken. Wij hebben ruime ervaring in de uitvoering van Privacy Impact Assessments (PIA) en gap analyses. Op deze manier kunnen wij inzicht te geven in de mogelijke privacyrisico’s.

Advies op maat

Op basis van de bevindingen krijgt u van ons een passend advies, rekening houdend met de grootte en de capaciteiten van uw organisatie. De opdracht wordt in samenwerking met u opgesteld en de diepte van het onderzoek kan daardoor naar wens worden ingevuld. Onze werkwijze gaat uit van universele privacyprincipes en -risico’s. Wij stellen u onder andere de volgende vragen:

  • Op welke manier verwerkt u persoonsgegevens?
  • Heeft u een gerechtvaardigd belang om persoonsgegevens te verwerken?
  • Welke beveiligingsmaatregelen heeft u getroffen ter bescherming van de persoonsgegevens?
  • Wie heeft toegang tot de persoonsgegevens?
  • Worden persoonsgegevens niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk?
  • Kunnen de betrokkenen hun rechten uitoefenen om persoonsgegevens te verwijderen of in te zien?

Persoonlijke aanpak

Mazars heeft tevens de beschikking over consultants die bereid zijn uw organisatie te ondersteunen bij het opstellen en ontwikkelen van privacy gerelateerde documenten, zoals een privacy policy, een procedure meldplicht datalekken en een register van persoonsgegevens die uw organisatie verwerkt. Door onze persoonlijke aanpak zijn onze bevindingen en adviezen van blijvende waarde.

GDPR Whitepaper