AEO: Bent u in control?

Bent u één van de ruim 1000 bedrijven in Nederland die in het bezit is van een AEO certificering? En wilt u deze status graag behouden? Dan is het zaak om ‘in control’ te zijn en uw (bedrijfs-)processen regelmatig te controleren.

De voordelen van een AEO-certificering

Met een AEO-certificering geniet u niet alleen van een versoepelde opstelling van de douane, maar u vergroot ook uw aantrekkelijkheid als (internationale) handelspartner. Steeds meer bedrijven krijgen in commerciële trajecten de vraag voorgelegd of zij AEO gecertificeerd zijn. Met een dergelijke status brengt u uw organisatie in een kansrijke positie.

Een AEO-certificering brengt daarentegen ook een aantal verplichtingen met zich mee. De Europese douaneregelgeving vereist dat deze bedrijven hun (douane-) processen regelmatig evalueren en, waar nodig, actie ondernemen om compliant aan de regelgeving te blijven. Gebeurt dit niet, dan komt de AEO-status in gevaar en in het ergste geval komt deze te vervallen.

AEO Monitoring Scan

Mazars helpt u door het uitvoeren van een zogenoemde “AEO Monitoring Scan”. Onze ervaren specialisten beoordelen de dagelijkse (douane-)routines en/of veiligheidsaspecten binnen uw bedrijf.

De scan geeft u inzage in de aandachtsgebieden en brengt mogelijke risico’s in kaart. De AEO Monitoring Scan draagt niet alleen bij aan het beleid van uw AEO-certificering, maar het bespaart u ook een hoop tijd omdat u zelf geen tijd hoeft te steken in de wet- en regelgeving.

Douane

Thema

Share