Marc Raanhuis Belastingadviseur

67830 pano.jpg

Geboortejaar: 1969
Nationaliteit: Nederlandse
Bij Mazars sinds: 2006
Vestigingsplaats: Enschede

Ik ben sinds 1989 werkzaam in de fiscale (advies)praktijk. In eerste instantie heb ik 14 jaar ervaring opgedaan bij een big four kantoor. Nu voer ik met name werkzaamheden uit in de algemene MKB praktijk voor directeur/aandeelhouders en hun bedrijven, alsmede vermogende particulieren. Mijn uitdaging in het werk is om samen met de ondernemer tot mooie oplossingen te komen welke rendement opleveren voor zijn of haar bedrijf. Het persoonlijke contact speelt voor mij daarbij een belangrijke rol. Naarmate je meer van de ondernemer weet, kun je ook blijvend pro actief oplossingen aandragen.

Daarnaast maak ik onderdeel uit van het Technologie Media en Telecom team van Mazars. Ik vind het ontzettend leuk om hierin innovatieve ondernemers te spreken die barsten van ambitie. In de omgeving van Technische Universiteiten, zoals de University of Twente, is hieraan geen gebrek. Het is prachtig om de ondernemer te helpen bij het realiseren van zijn groeiambities. Bijvoorbeeld door het neerzetten van de juiste structuur, waarbij bijvoorbeeld de bescherming van zijn IP een belangrijke rol inneemt.

Mijn werkzaamheden bestaan uit:

  • Advisering van DGA’s en hun bedrijven inzake optimalisatie structuur, gebruikelijk loon, overnames en overige familiegerichte vraagstukken.
  • Advisering van vermogende particulieren inzake vraagstukken zoals estate planning, fiscale asset optimalisatie, bescherming van de privacy en financiële planning.
  • Advisering van TMT bedrijven inzake fiscale faciliteiten, structuur en het in control blijven tijdens de groeifase van de onderneming.

Want to know more?

Pages associated to Marc Raanhuis