Terugkijken | webinar ‘De Wet arbeidsmarkt in balans: de ervaringen, uitdagingen en automatiseringsoplossingen’

Heeft u het webinar ‘De Wet arbeidsmarkt in balans: de ervaringen, uitdagingen en automatiseringsoplossingen’ gemist? U kunt het hier terugkijken.

Sinds 1 januari 2020 zijn de regels rondom arbeidscontracten en ontslag veranderd. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans (de WAB). Dit is van belang voor zowel werkgevers als werknemers. De WAB moet de balans op de arbeidsmarkt verbeteren. Zo is het voor werkgevers aantrekkelijker geworden om werknemers een vast dienstverband aan te bieden. Tegelijkertijd krijgen flexwerkers en oproepkrachten meer zekerheid in werk en inkomen. De WAB heeft de Wet werk en zekerheid (WWZ) vervangen en heeft gevolgen voor onder andere tijdelijke contracten en ketenregeling, ontslag, transitievergoeding, oproepkrachten, payrolling en de WW-premies.

Nu we tweeënhalf jaar verder zijn willen we tijdens dit webinar enkele onderdelen binnen de WAB met u doornemen. Wat zijn de kansen en risico’s voor de werkgever bij de uitvoering van de WAB? Wat zijn de ervaringen en wat zijn de mogelijkheden voor u als werkgever? En hoe kunt u geautomatiseerde ondersteuning inregelen?

Op deze vragen willen onze specialisten u graag antwoord geven tijdens dit kosteloze webinar en u wijzen op de aandachtspunten en oplossingen. Na afloop van dit webinar heeft u inzicht in de uitvoering van de regelgeving en in de geautomatiseerde administratieve mogelijkheden. 

Sprekers

De sprekers zijn Hardy Bruins en Dirk Jager. Hardy is Senior payroll consultant en specialist op het gebied van loonheffingen. Dirk is Payroll consultant en specialist op het gebied van IT consultancy Payroll & HR.

Terugkijken