Mazars realiseert wereldwijd opnieuw een recordomzet en geeft verder invulling aan groeiambitie

6 februari 2024 – Mazars, de internationale organisatie gespecialiseerd in audit, accountancy, tax en consulting, heeft vandaag haar wereldwijde financiële resultaten voor 2022 / 2023 gepresenteerd. Dit is het derde achtereenvolgende jaar dat de organisatie een groei met dubbele cijfers realiseert voor alle diensten (zowel audit als non-audit). Ondanks de aanhoudende onzekerheid in de markt is de omzet ten opzichte van vorig jaar met 13% gestegen tot € 2,8 miljard.
  • Derde jaar op rij een ‘double digit’ omzetgroei voor alle diensten.
  • 13,3% autonome groei op jaarbasis, waaruit veerkracht en aanpassingsvermogen blijken die Mazars heeft opgebouwd via haar geïntegreerde partnership die actief is in meer dan 100 landen en regio’s.
  • Met een omzet van 43% audit en 57% non-audit wordt de balans en kracht van de multidisciplinaire strategie om doelgericht te groeien nog eens extra benadrukt.

De wereldwijde resultaten van Mazars volgen op het recente nieuws over de plannen om later dit jaar een nieuw wereldwijd top tien-netwerk te gaan vormgeven met het Amerikaanse accountantskantoor FORVIS.

Hervé Hélias, voorzitter van de Raad van Bestuur van Mazars Groep: "Het is opnieuw een succesvol jaar geweest met een groei van 13%, wat de kracht en relevantie onderschrijft van ons unieke geïntegreerde partnership. De kwaliteit van ons multidisciplinaire aanbod onderscheidt ons en stelt ons in staat onze klanten beter van dienst te zijn, het beste talent aan te trekken en nog optimaler invulling te geven aan onze maatschappelijk rol.”

"Na een bewogen jaar waarin organisaties voortdurend op de proef werden gesteld, was het belangrijk om met veerkracht verder op te bouwen. Hoewel het een veeleisende omgeving is geweest, hebben we doelgericht geïnvesteerd in het ondersteunen van internationale groei en ik ben verheugd dat deze op peil is gebleven. We begrijpen de uitdagingen waar onze klanten nu en in de toekomst mee worden geconfronteerd op het gebied van internationale compliance, financiële en niet-financiële rapportageverplichtingen en de beveiliging van informatiesystemen, en we zijn er klaar voor om organisaties te helpen bij het realiseren van hun ambities."

Groei in onze regio’s en dienstverleningen

De resultaten in Europa (+15,3%) en Noord-Amerika (+21,4%) bleven onverminderd goed, met name in Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ook Latijns-Amerika heeft dit jaar indrukwekkende resultaten laten zien en is met een groei van 25,8% onze snelst groeiende regio.

De ‘double digit’ groei in alle servicelines, laat wederom een duidelijke focus zien op strategie en erkenning van de toenemende druk die klanten wereldwijd voelen. Als gevolg hiervan zijn de sustainability en consulting diensten de snelst groeiende diensten met respectievelijk 71% en 21,3%.

Héliasmerkt op: "De mogelijkheden die we hebben onderzocht, vergroten de schaal waarop we waarde kunnen leveren aan onze klanten over de hele wereld, als een vertrouwde partner van hun organisatie. Er zijn niet genoeg aanbieders op de markt om organisaties te ondersteunen, vooral nu er steeds meer regeldruk is. Er is beperkt keuze en daarom bouwen we aan een organisatie die in staat is om die leegte op te vullen en klanten te behoeden voor het risico geen accountant te vinden. Als auditors en adviseurs zijn we een essentiële schakel in de vertrouwensketen in onze economie, die helpt de gezondheid van financiële markten te waarborgen ten behoeve van de samenleving."

Met dit doel voor ogen blijft Mazars uitbreiden, met bijvoorbeeld nieuwe kantoren in Finland, Panama en Togo. In december 2023 heeft Mazars ook 139 partners in 41 landen benoemd, waarvan 31% vrouwen.

Verder dan financiën – supporting business with lasting impact

Uit de meest recente Mazars C-suite barometer, die eind 2023 is uitgevoerd, bleek dat technologie en duurzaamheid nog steeds de grootste impact hebben op organisaties. Leiders staan voortdurend onder druk om hun onderneming te digitaliseren, duurzaamheidsstrategieën te ontwikkelen en te investeren in talent dat hun manier van werken zal veranderen.

Helias vervolgt: "We hebben ons extra ingezet op het gebied van duurzaamheid om onze klanten te ondersteunen bij hun transformatie en om zekerheid te bieden over niet-financiële informatie, waar stakeholders steeds meer van verwachten. Dit is in lijn met ons doel om een economische basis te creëren voor een eerlijke en welvarende wereld."

"Onze prestaties en het succes van het afgelopen jaar zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de toegewijde inzet van onze teams. Nu we een nieuw jaar ingaan, zijn we enthousiast over de mogelijkheid om ons aanbod uit te breiden via het nieuwe baanbrekende netwerk met FORVIS in juni. We zijn meer dan ooit toegewijd om onze klanten te helpen zodat zij met vertrouwen hun onderneming kunnen opbouwen en laten groeien."

Over Mazars

Mazars is een internationale geïntegreerde audit, accountancy, tax en advies organisatie. Wij nemen verantwoordelijkheid voor het vormgeven van een duurzame sector en willen bijdragen aan het creëren van een economische basis voor een eerlijke en welvarende wereld. Mazars opereert als een wereldwijde partnership met een geïntegreerd team van professionals op het gebied van audit, accountancy, tax, financial advisory, consulting en sustainability.

Kwaliteit binnen ethische en wettelijke kaders is wat u van ons mag verwachten. Vertrouwen in ons oordeel is de reden dat wij bestaan. Met diepgaande kennis van regels en gedegen inzicht in de markt ondersteunen wij onze klanten en dragen wij bij aan de maatschappij.

Mazars Groep, een geïntegreerde wereldwijde partnership

Mazars in Nederland is onderdeel van de Mazars Groep. Mazars Groep heeft meer dan 50.000  professionals die klanten over de hele wereld van dienst zijn: 33.000 + professionals in meer dan  100  landen binnen de geïntegreerde Mazars partnership, en 17.000 + professionals via de Mazars North America Alliance.